Скільки районів все ж залишиться на Сумщині?

25.09.2019

Як повідомив директор обласного Департаменту економічного розвитку і торгівлі Олександр Сітак,  Міністерство розвитку громад та територій України пропонує поділити область на чотири райони – Сумський, Конотопський, Шосткинський і Охтирський.

«Це їхнє бачення, а не догма. Міністерство наразі чекає рішень від областей щодо їхнього адміністративно-територіального поділу», — сказав посадовець.

Учасники робочої групи з підготовки  пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Сумської області – начальники структурних підрозділів облдержадміністрації, депутати обласної ради, експерти з децентралізації – розглядали кілька моделей поділу Сумщини на райони. Тож 3, 4, 5 чи 6: скільки районів має бути на Сумщині?

В.о. голови Сумської ОДА Ірина Купрейчик зазначила, що головним критерієм вибору тієї чи іншої моделі має бути доступність населення до якісних послуг, зокрема медичних, освітніх, соціальних.

«Ми маємо прийняти виважене рішення, де були б враховані всі критерії Міністерства і водночас люди мали б можливість без проблем доїхати до адміністративного центру, – підкреслила тимчасово виконуюча обов’язки голови облдержадміністрації. – Тож ми повинні говорити на всіх рівнях про створення необхідної сучасної інфраструктури в нових районних центрах, ремонт доріг тощо».

За підсумками обговорень члени робочої групи проголосували за необхідність утворення на Сумщині п’яти районів – Сумського, Конотопського, Шосткинського, Охтирського і Роменського. Свою пропозицію робоча група направить в Міністерство розвитку громад та територій України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: