На Сумщині чоловік знайшов паспорт і пішов у банк за кредитом

25.09.2019

Працівники сумської поліції викрили чоловіка, який обманом намагався взяти чималий кредит. Для чого використав знайдений чужий паспорт, вклеївши у нього власне фото.

Повідомлення про можливу спробу шахрайства надійшло до поліції від працівників банку. Вони розповіли: до кредитного відділу їх установи звернувся чоловік, аби оформити позику на суму більше 28 тисяч гривень. Служба безпеки розпочала стандартну перевірку платіжоспроможності заявника, і виявила, що частина поданої ним інформації є неправдива, а документи, що посвідчують його особу, викликають певні підозри.

Співробітники поліції, перевіривши документи заявника, встановили, що пред‘явлений ним паспорт і справді має явні ознаки підробки. Вони зустрілися з чоловіком у той момент, коли він прийшов за позикою, доправили до відділку поліції та опитали. І той під тиском очевидних доказів зізнався, що свого часу знайшов загублений паспорт, тож і вирішив ним скористатися для оформлення кредиту, для чого переклеїв фото.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство». Тепер хитруну загрожує покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років.

Працівники поліції попереджають громадян: будьте уважними та надійно зберігайте свої документи. В іншому випадку ви можете стикнутися з подібною ситуацією, коли на ім‘я однієї людини інша бере чималий кредит. Щоправда, в даному випадку спроба шахрайства не вдалась завдяки пильності працівників банківської установи та оперативності поліцейських, однак і самі громадяни повинні бути обачними і не допускати втрати своїх документів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: