Знайдена на Сумщині труна сколихнула всю Україну

25.09.2019

Як ми повідомляли, на центральному кладовищі Кролевця розкопали цікаву знахідку — поховання у склепі.

Що буде далі з цією знахідкою — розповів Кролевецьий міський голова Олександр Бобровицький. Мер повідомив, що після появи на регіональних сайтах цієї новини до нього телефонували з центральних засобів масової інформації, щоб висвітлити дану тему.

“Всім цікава дана знахідка, проте, щоб її розкрити, а головне – зрозуміти, потрібні фахівці. У нашому місті таких людей немає. Тож ми підготували листа до інституту археології НАН України, щоб їхні фахівці оглянули даний склеп і труну й допомогли розібратися в даному питанні. Будемо очікувати на приїзд археологів”, – сказав Олександр Бобровицький.

Мер також зазначив, що історична правда про місто — ще не зовсім відома і зрозуміла. Зокрема про це говорить і георадарна зйомка, яка була проведена в минулому році на території центру Кролевця. Тоді фахівці говорили, що під сучасним містом є ціла мережа підземних приміщень, які ще не досліджені. “Історія нашого міста — дуже цікава і незвичайна. На нашій землі росте унікальна яблуня, яка вже відома у світі й приваблива для туристів. Подальша розбудова Кролевця залежить і від розвитку туризму, зокрема. А знайдена труна може бути цінна не лише для нашого міста, а й для всієї України. Тож ми будемо вести роботу з дослідження даної знахідки”, — підкреслив мер Кролевця.

05453.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: