В Охтирці дві «цілительки» видурили у пенсіонерки 32 тисячі гривень

26.09.2019

Вдень до 77-річної жительки Охтирки на вулиці Перемоги підійшли дві невідомі жінки та завели розмову про те, що на неї нібито наведено порчу. І аби старенька не захворіла та передчасно не померла, порадили їй терміново провести обряд очищення та зняття порчі.

Шахрайки повідомили пенсіонерці, що якісь недруги і заздрісники навели порчу на гроші жінки, а через це до неї «чіпляються» всілякі проблеми та хвороби. Тож, аби позбутися неприємностей, зловмисниці порадили зібрати вдома всі заощадження і передати їм для проведення ритуалу очищення за допомогою «спеціальних заклинань та молитов».

Прийшовши до себе додому, старенька дістала зі схованки пакунок зі всіма своїми заощадженнями у сумі 32 000 гривень та передала їх незнайомкам.

Ті наказали їй почекати, а самі почали проводити «обряд очищення». Врешті жінки повернули пенсіонерці пакунок, та пішли геть. Коли ж бабуся розкрила його, то виявила всередині замість справжніх грошових банкнот сувенірні п‘ятисотгривневі «купюри».

Зрозумівши, що її просто обдурили, бабуся відразу ж викликала поліцію.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисницям, у разі їх затримання, може загрожувати штраф, або виправні роботи на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: