На Сумщині жінці через заздрощі спалили будинок

26.09.2019

Бажання глухівчанки К. доживати віку в батьківській хаті, переїхавши з квартири у багатоповерхівці, ледве не накрилося прахом.

Будиночок на околиці міста, у мкр Веригино, по провулку Шкільному, який жінка ретельно доводить до ладу та ремонтує, вкладаючи гроші з невеликого бюджету, комусь зі знайомих впав у око. Людська заздрість – страшна річ, яка штовхає «доброзичливців» на неадекватні дії. Так, днями пізнього вечора сусід, який проходив повз будинку К., помітив, що звідти йде дим. При цьому хвіртка закрита, а двері відчинені. Чоловік добре знав, що в будинку ніхто не мешкає, а господарка навідується не кожного дня.

Сусід подзвонив на 101. Як розповів інспектор ДПРЧ-19 Олександр Отрашок, повідомлення про загоряння не експлуатуємого житлового будинку надійшло о 21.39. Боровся з вогняною стихією черговий караул, вдягнувши апарати для захисту органів дихання, адже було сильне задимлення. Язики полум’я охопили перекриття та покрівлю площею до 1 кв. м та стіни площею до 10 кв. м. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелося дозаправляти від водонапірної башти, що розташована на відстані 200 м від осередку горіння. О 22:00 загоряння локалізували та не допустили його поширення на решту споруди, а о 23:02 – витративши на гасіння до 10 тонн води, повністю ліквідували. Усього на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної техніки та 10 осіб особового складу від Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області. Зі слів Олександра Вікторовича, у будинку було 2 джерела загоряння – диван та шафа. Вони не пов’язані між собою.

Господарка каже, що ніяких матеріальних цінностей та коштовних речей у будинку не було, у шафі знаходилося небагато одягу та м’якого інвентарю. Усе це добро винищено вогнем. Пічного опалення в помешканні немає, до того ж житлова споруда була відключена від електрики зовнішнім автоматом. Тож МНС-ники відразу прийшли до висновку, що це – підпал. Комусь явно заважає бажання К. мешкати у власному будинку на околиці Глухова. Сусіди стверджують, що ніякі там безхатьки до господарства К. ніколи не залазили. Це – перший випадок, коли хтось вдерся без дозволу до її помешкання. Вдерся цілеспрямовано – щоб його спалити. Батьківський будинок завдяки тому, що сусід випадково побачив неладне і викликав пожежних, врятовано. Жінка ліквідує наслідки пожежі та продовжить ремонти…

kourier.in.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: