На Сумщині Антимонопольний комітет побачив неточності в акції «Твоя енергонезалежність»

26.09.2019

Вчора закінчилась акція «Твоя енергонезалежність», за умовами якої споживач міг купити до 25 тисяч кубів газу на опалювальний період за літньою ціною. Розповсюджувалося на всіх клієнтів газогопостачальних компаній.

За словами голови Сумського обласного тервідідлення Антимонопольного комітету Євгена Касьяна, в умовах акції є неточності. «Коли НАК «Нафтогаз» оприлюднив інформацію, стало відомо, що насправді люди придбають не сам газ, а право на придбання обсягів цього газу. І є така неточність: у разі, якщо в опалювальний період газ буде коштувати менше, тобто не 4 996, а, наприклад, 4500, то люди повинні будуть сплатити за ціною 4500, а той проплачений обсяг не використовується. Потім якщо ціна піднімається вище 4996 – тоді використовується передплачений обсяг. Але повернути кошти люди зможуть після 1 квітня 2020», — говорить Євген Касьян.

Наразі придбати газ бажаючі зможуть за ціною 5 995 грн за 1000 куб. м. Станом на 10 вересня на Сумщині подали близько тисячі заявок на участь у акції «Твоя енергонезалежність» до «СумигазЗбуту». Станом на понеділок 23 вересня участь у акції взяли понад 2000 людей. Остаточні дані, за інформацією речниці підприємства Анастасії Шимариної, на сьогодні немає. Чому допустили неточності в умовах  — журналісти направили запит до НАК «Нафтогазу».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: