На Сумщині — гостра проблема з Інтернетом

26.09.2019

За підсумками засідання колегії облдержадміністрації буде створено робочу групу, яка має зібрати та узагальнити інформацію щодо потреб різних галузей області в мережі Інтернет.

За словами начальника обласного управління інфраструктури Володимира ДУДЧЕНКА, в області є «білі» плями, де немає взагалі інтернет-зв’язку. Управління інфраструктури іде назустріч кампаніям, які бажають провести мережі в сільську місцевість, але, на жаль, бажаючих небагато.

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я Надія ЛИСЕНКО зазначила, що в області 8 амбулаторій без інтернету, а з усіх ФАПів покриття є лише у 6%. «З 1 січня запроваджена електронна система виписки рецептів. Наразі лікарі їх виписують або зі свого комп’ютера, або в ЦРЛ. З початку наступного року планується впровадження телемедицини. Тому проблема з інтернетом справді дуже гостра», – зауважила посадовець.

Про потреби шкіл в інтернет-мережах і неможливість надання якісних адміністративних послуг сільському населенню через відсутність інтернету говорили директор Департаменту освіти і науки Вікторія ГРОБОВА та директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Олександр СІТАК.

За підсумками засідання колегії облдержадміністрації буде створено робочу групу, яка має зібрати та узагальнити інформацію щодо потреб різних галузей області в мережі інтернет. Робочу групу очолить заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ.

Довідково. Міністерство цифрової трансформації планує розробити онлайн-карту, де буде відображена реальна ситуація щодо інтернет-покриття території України. За словами Міністра Михайла ФЕДОРОВА, створення карти сприятиме реалізації плану із забезпечення широкополосним інтернетом всієї території України за три роки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: