Три ОТГ Сумщини візьмуть участь у пілотному проекті щодо забезпечення гендерної рівності

26.09.2019

Актуальні завдання об’єднання зусиль жінок на платформі забезпечення гендерної рівності в різних сферах розглядали учасники наради з питань реалізації на Сумщині проекту «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок в рамках реформи децентралізації в Україні».

«Рух до гендерної рівності дає недооцінений ресурс, якого потребує наша економіка. Це правило працює для всіх країн. Воно не залежить ані від культурних факторів, ані від географії. Як свідчить статистика, наразі жінок з вищою освітою більше, ніж чоловіків. Це потенціал, який може бути використаний професійно», – зауважив заступник голови облдержадміністрації Іван БОРШОШ.

Керівниця проекту ООН Жінки Нургуль АСИЛБЄКОВА під час обговорення проблеми наголосила: «Ми вважаємо, що забезпечення гендерної рівності – один із важливих факторів, що спроможний підсилити хід реформ в Україні, у тому числі реформи децентралізації. Йдеться не лише про забезпечення прав жінок, а про збільшення можливості кожної громади за рахунок розширення прав та ролі жінок у вирішенні актуальних проблем. А серед актуального – потрібно вирівняти оплату праці (зараз жінки отримують на 20-30% менше), заборонити рекламу вакансій з обмеженнями за віком чи статтю».

За її словами, такі симптоми гендерної нерівності, як дисбаланс доходів, нерівний доступ до освіти, перешкоди для кар’єрних можливостей – були невід’ємною частиною нашого життя занадто довго. Проте останніми роками спостерігається безпрецедентний глобальний рух за жіночі права, рівність і справедливість.

Проект буде реалізовуватися у 12 громадах чотирьох областей України. У Сумській області до проекту залучені три об’єднані територіальні громади: Березівська сільська, Краснопільська та Степанівська селищні громади.

Довідково. Проект «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок у рамках реформи децентралізації в Україні» спрямований на більш відповідальне врахування різних потреб жінок і чоловіків у рамках реформи децентралізації, а також на зменшення нерівності у процесах розвитку у всіх регіонах України. Особлива увага буде приділятися розширенню прав і можливостей жінок, які стикаються з множинними формами дискримінації.

Проект «Просування гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок у рамках реформи децентралізації в Україні» сприяє налагодженню ефективної співпраці між структурою ООН Жінки, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, національним механізмом гендерної рівності, а також громадянським суспільством. Проект підтримує їхні спільні зусилля, щоб допомогти обласним адміністраціям та місцевим органам влади у забезпеченні гендерно-справедливого розвитку та доступу до ресурсів і послуг на місцевому рівні, пише сайт ОДА.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
23.04.2024 Борці з Сумщини виграли чемпіонат України з панкратіону
23.04.2024 За добу п’ятьох жителів Сумщини ошукали, обіцяючи міжнародну грошову допомогу
23.04.2024 У Сумах п’яний водій мікроавтобуса кружляв у дворі і спричинив ДТП
23.04.2024 У Краснопіллі вогнеборці ліквідували загоряння в житловому секторі
23.04.2024 У Софії Київській презентували видання про Конотоп XVIII століття
23.04.2024 Нардеп Тетяна Скрипка працює над відкриттям Центру життєстійкості в Сумах

Коментарі: