Сумщина пасе задніх у рейтингу інвестиційної ефективності областей України

27.09.2019

У другому кварталі 2019 року відразу шість областей продемонстрували максимальну інвестиційну ефективність. Про це повідомили в рейтинговому агентстві Євро-Рейтинг.

«Перше місце зберегла за собою Київська область, хоча її бальна оцінка знизилася відразу на 21 одиницю (до 223 балів), що може свідчити про потенційне погіршення результатів у середньостроковій перспективі. Єдиним новачком, який раніше не отримував рейтинг ineА, виявився Миколаївський регіон», — йдеться в повідомленні.

Решта областей з високими результатами (Дніпропетровська, Львівська, Полтавська) регулярно перебували у верхній частині рейтингу. Винятком є ​​Слобожанщина, яка також як і Миколаївська область, опускалася на більш низькі рівні. Однак спад був не настільки тривалим і не настільки глибоким.

Нагадаємо, підсумковий рейтинг базується на оцінці результатів за двома складовими: інвестиційна активність (капітальні інвестиції, іноземні інвестиції та будівельні роботи) і соціально-економічний ефект від інвестицій (заробітна плата, введення житла в експлуатацію, працевлаштування безробітних та надані послуги).

stroyobzor.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: