У роменчанина конфіскували міні-АЗС та наклали штраф 25 500 грн

27.09.2019

Таке адміністративне стягнення застосувала суддя до роменчанина, якого було визнано винним  у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП (провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом), повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

Чоловік на міні АЗС ( що знаходилися  в м. Ромни по вул.. Київська, 72,  вул. Прокопенко, 109, та в с.  Герасимівка, вул. Миру) здійснював зберігання, реалізацію паливно-мастильних матеріалів без отримання ліцензії, що підлягає ліцензуванню по закону.

При розгляді справи було встановлено що правопорушник  здійснювався  продаж палива з міні заправних станцій і суд прийшов  до висновку про наявність в діях чоловіка адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Враховуючи особу правопорушника, та обставини скоєння адміністративного правопорушення, суд прийшов до висновку про накладення на чоловіка адміністративне стягнення у вигляді штрафу в середньому розмірі, передбаченому санкцією ч. 1 ст. 164 КУпАП, з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, оскільки вони є небезпечні для життя і здоров’я оточуючих.

Отже, правопорушнику прийдеться сплатити 25 500 грн. штрафу, 384,20 грн. судового збору та розпрощатися з міні АЗС.

Постанова не набула законної сили і може бути оскарженою в апеляційному порядку протягом 10 днів з її винесення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: