У Сумах фестивалять бабусі

28.09.2019

Міський фестиваль для літніх людей вдруге влаштували у Сумах. Приурочили його до Міжнародного дня людей похилого віку, який відзначають 1 жовтня. Для учасників підготували тренінги та майстер-класи, які триватимуть п’ять днів. Вчора на заняттях були присутні тридцять шість учасників.

«Приходжу сюди,бо знаходжу тут спільні інтереси. Сьогодні займалися з психологом, розповідав нам дуже корисну інформацію, давав поради», — каже пенсіонерка Людмила Веневцева.

«У нашому віці спілкування не так багато, недостатньо. Сьогодні ми займалися тренінгом,  визначали що таке щастя, як бути щасливим і займаються усі творчістю: ліплять, вирізають, клеять, це хоч якісь розваги серед сірих буднів пенсійного життя», — говорить пенсіонер Юрій Соколов.

«Залучаємо, у першу чергу, людей похилого віку, щоб вони були активними учасниками, для того, щоб суспільство звернуло увагу на цю категорію, показати самим людям, те що вони потрібні нам і корисні нам, що кожен може використати свої здібності уже навіть у такому віці», — говорить Інна Галіченко,  директорка КУ «Сумський міський територіальний центр «Берегиня»

Нагадаємо, фестиваль триватиме з 26 вересня по 2 жовтня і включатиме в себе і низку заходів спортивного, культурного та розважального характеру для людей поважного віку з метою сформувати у них концепцію здорового способу життя та активної життєвої позиції.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: