Розбивали вікна та рятувалися: З’явилися подробиці вибуху на заводі в Сумах

28.09.2019

Як ми повідомляли, сьогодні в Сумах на вулиці Лінійній стався вибух на території заводу ТОВ «Гуала Кложерс Україна». Загорілося обладнання, внаслідок чого працівники вимушені були самотужки розбивати вікна та рятуватися.

Чорний густий дим було видно за кілька кілометрів, розповідають очевидці: «Як граната вибухнула, потім почав дим іти і горіти все. Там дим був такий чорний, що нічого не видно було. Поїхали чотири пожежні і швидкі шість штук».

На територію підприємства журналістів не пускали, а працівників, які перебували на зміні, вивели з виробничих приміщень, де тепер працюють слідчі. «Там пожежні працюють і опергрупа, вони заборонили туди наближатися, щоб вияснити всі подробиці», – розповів керівник охорони підприємства Олександр Курило.

Неофіційно припускають, що це було обладнання для виробництва кришок. «Це верстат напилення металізації, напилення на ковпачок металу. Мабуть, щось із викидами, щось десь спалахнуло», — зазначив керівник охорони.

Між собою працівники підприємства говорили, що в момент вибуху в цеху начебто проводили перевірку якісь контролюючі служби, але цю інформацію правоохоронці поки що не підтверджують.

«В одному з цехів, де працювала зміна, стався вибух. На той час там знаходилося 19 людей, 10 з яких зазнали тілесних ушкоджень», – озвучила офіційну інформацію речниця ГУ НП у Сумській області Ельвіра Біганова.

Уже у лікарні потерпілі розповіли медикам, як одразу після вибуху почалася пожежа. Задихаючись від ядучого диму, вони розбивали вікна, щоб вибратися назовні. «Відразу, як вони сказали, зайнялася пластмаса, бланкопан, яким оці всі стіни облаштовані. Тому вони шукали шляхи відходу, вибивали вікно», – пояснила заступниця головного лікаря Сумської обласної лікарні Олена Азарова.

За порушення правил безпеки поліція відкрила кримінальне провадження. Стаття передбачає від 2 до 10 років ув’язнення, йдеться в сюжеті ТСН:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: