Сумська мерія відповіла на петицію про вигул бійцівських собак

30.09.2019

Отримала відповідь міської влади електронна петиція «Заборона вигулу собак стаффів та інших бійцівських порід по місту без намордника».

Автор звернення Катерина Цуканова звертала увагу на те, що в Сумах «дуже багато «хазяїнів» небезпечних для людини собак гуляють по місту з ними без намордника та навіть без спеціальних повідків», і є випадки, коли бійцівські собаки нападають не тільки на людей, а і на собак менших порід.

На петицію відповіли, зіславшись на затверджені в державі юридичні приписи:

«Рішенням Сумської міської ради від 19.08.2015 року № 4734-МР затверджено «Правила утримання тварин у місті Суми» (далі – Рішення).

«Правила утримання тварин у місті Суми» прийняті та спрямовані на забезпечення безпеки життя та здоров’я людей, укріплення моральності та гуманності суспільства, захист від страждань і загибелі тварин унаслідок жорстокого поводження з ними, захист їх природних прав, а також з метою забезпечення комфортних та зручних умов для утримувачів тварин.

Згідно з рішенням пп 1.3., п. 1. фізичні та юридичні особи, які утримують тварин, зобов’язані суворо дотримуватися вимог Законів України «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про ветеринарну медицину», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб» та інших нормативно-правових актів України, санітарно-гігієнічних і ветеринарних норм та правил, а також не допускати порушень прав і законних інтересів інших фізичних і юридичних осіб та не створювати загрози безпеці людей, а також інших тварин, в тому числі через жорстоке поводження з ними або їх жорстоке умертвіння.

Відповідно до пп 5.1., п. 5. зазначеного рішення особи, які утримують тварин, зобов’язані супроводжувати собак на сходи, у двори, інші місця загального користування лише на повідку з прикріпленим до нашийника особистим номерним знаком, а собак з підвищеною агресивністю обов’язково на короткому повідку (не більше 1,2 м) і в наморднику. Відступ від положення цього пункту можливий для собак дрібних порід, на яких у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку.

Особи, винні в порушенні цих Правил, а також інших юридичних приписів діючих в Україні несуть встановлену законодавством відповідальність.

Таким чином, питання освітлене у Вашій петиції вже опрацьоване міською радою та врегульовано на законодавчому рівні».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: