Мер Ромен Салатун передумав захищати свою честь та гідність у суді

30.09.2019

Мер міста Сергій Салатун відмовився від позову. Суд закрив провадження у справі за позовом Салатуна С.А. до громадянки К. про захист честі, гідності та ділової репутації та спростування недостовірної інформації, оскільки,  27 вересня 2019 року  позивач (Салатун С.А.), до початку розгляду справи по суті, надав заяву про  відмову від позову, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду. 

Інформаційно: 5 червня 2019 року Салатун С.А.  звернувся у суд з позовом до  громадянки К. про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної  інформації.

Свої вимоги мер міста обґрунтовував тим, що у травні 2019 року автором громадянкою К. була опублікована електронна петиція «Про відставку Сергія Салатуна з посади міського голови м. Ромни  та розпуск виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області»

«В дані петиції автор висловлює недовіру та звинувачення в тому, що рішеннями та розпорядженнями,  я , як мер міста завдаю неправомірної шкоди громаді міста та її майну.

Також в даній петиції висловлювалося  звинувачення   у тому, що я є обвинуваченим у кримінальній справі із корупційною складовою.

Та ще авторка петиції заявляє що я маю   алкогольну залежність», — зазначив у заяві Салатун А.С.

Мер міста Салатун С.А. просив суд:

Визнати недостовірною, такою що порочить його честь, гідність, ділову репутацію, інформацію викладену у електронній петиції «Про відставку Сергія Салатуна з посади міського голови м. Ромни та розпуск виконавчого комітету Роменської міської ради Сумської області», поширеній громадянкою К.

Зобов’язати  особу К. спростувати поширену недостовірну інформацію щодо мера у такий спосіб, як була поширена електронна петиція, та на наступній сесії Роменської міської ради.

Справа перебувала у провадженні судді В.І.Євтюшенкової

На своїй сторінці у фейсбук відповідачка по даній справі та авторка петиції Катерина Капустіна прокоментувала несподіване завершення справи.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: