Хто багато читає – той багато знає: депутати допомагають сумським бібліотекам

30.09.2019

Традиційно 30 вересня відзначають Всеукраїнський день бібліотек. Напередодні свята депутат обласної ради, голова обласної організації ПП ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА — ЗА ЖИТТЯ Олександр Стрельченко привітав із професійним святом працівників Сумської бібліотеки-філії №14.

«Сьогодні, у стрімкий вік комп’ютеризації, ми все менше уваги приділяємо книгам. У той же час багато країн світу цінують бібліотеки. Розвинуте суспільство розуміє, що книгу не може замінити ніщо. Крім того, нині бібліотека є не просто сховищем літератури. Це центр творчого розвитку, який надає умови для спілкування між людьми різних поколінь», — зазначив обласний обранець.

Саме тому депутати від ОПЗЖ допомагають «храму книг». За словами завідуючої Сумської міської бібліотеки-філії №14 Тетяни Шелехової, за ініціативи Олександра Стрельченка в їхній заклад були придбані комп’ютери, бібліотечний фонд поповнився новою літературою, тепер закуплені сучасні меблі.

«У поточному році я була вимушена звернутися до Олександр Юрійовича з проханням допомогти нам придбати меблі для читацької зали, бо старим столам і стільцям було вже по 40 років. Вони не витримували жодної критики. Ми вдячні, що депутат пішов нам назустріч», — розповіла керівник бібліотеки.

Читачі кажуть, що із задоволенням приходять в оновлені зали. За рік бібліотека обслуговує понад чотири тисячі сумчан різного віку, серед них і особи з інвалідністю, зокрема територіальний центр для інвалідів «Берегиня». Завдяки депутатам заклад забезпечений сучасними комп’ютерами, відеопроектором та WI-FI. Тут працює ляльковий театр, жіночий клуб.

«Дуже прикро, що нині в Україні далеко не кожен може дозволити купити собі книгу. У цьому на допомогу приходить бібліотека. Тут можна знайти до душі будь-який жанр. Я маю надію, — говорить Олександр Стрельченко, — що з кожним роком все більше людей повертатимуться до книги і привчатимуть до неї з самого малечку дітей. Адже ще з молодших класів ми пам’ятаємо прислів’я: Хто багато читає, той багато знає. Тому ми й надалі будемо допомагати».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: