Сумські підприємці мітингували у Києві проти обов’язкових касових апаратів

01.10.2019

Під стінами Офісу президента 30 вересня мітингували підприємці. Вийшли на вулицю проти двох законопроектів. Нововведення, у тому числі, зобов’язують використовувати касові апарати або відповідні мобільні додатки.

Серед мітингарів була група із Сумщини. Говорить приватний підприємець, представник ГО «Молодь і підприємництво» Богдан Мосунов:

«Проти масової фіскалізації – придбання касових апаратів. Це, як мінімум, на кожного підприємця по 20 тис грн. на придбання та установку касових апаратів. Якщо споживач не отримує чек, він може поскаржитись в податкову і податкова перевіряє підприємця, накладає штраф 150%, 100% іде самому споживачу. Це може викликати додатковий бізнес для нечесних споживачів».

Загалом зібралось зо три сотні людей – це за словами поліціянтів, що чергували там. До людей виходив представник Офісу Ігор Ахметов. Він узяв звернення, щоб зареєструвати його. Нагадаю, обидва законопроекти. Проти яких виступають підприємці, парламентарі ухвалили 20 вересня.

Напередодні ось так їх пояснював голова профільного комітету Верховної Ради з питань фінансів Данило Гетманцев:

«Виробили компромісний варіант, який запропонуємо парламенту для прийняття. Компроміс полягає в зниженні штрафів за невикористання розрахункових апаратів, в тому, що ми збільшили ліміт для другої групи платників єдиного податку – до 2,5 млн. Компроміс полягає в тому. Що значно полегшена звітність і за реєстратора розрахункових операцій і за електронним чеком там, взагалі, її практично нема».

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: