Сумський дизнайнер розробив шрифт для «держави в смартфоні»

01.10.2019

Сумський дизайнер Дмитро Растворцев розробив шрифт для бренду «цифрової держави України». Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці:

«Зробив же ж шрифти для Неньки. Ще може якісь мікроправочки будуть, але в цілому — готовченко. Чуть пожже розкажу про процес і особливості. У бон вояж / Хай живе Вільна Україна!» .

Бренд «Цифрова держава Україна» — це концепція «держави в смартфоні», де планується об’єднати всі державні послуги в одному сервісі. Проект створили на замовлення Міністерства цифровий трансформації.

Він складається з сайту і додатка. За словами авторів, вони хочуть «створити зручний і швидкий сервіс, який допоможе заощадити час українцям і побороти корупцію».

Дія. Дизайн система

Хочемо розказати, як проходила наша робота над дизайн-системою бренду державних послуг Дія та як її втілювали у веб-дизайні наші партнери Spiilka Design Büro. Звичайно, ми розуміли, що дизайн чи шрифт самі собою не усунуть недоліки системи. Але саме з них діалог держави й людей нарешті почнеться на рівних. Для цього ми створили функціональний дизайн, що спрощує навігацію по сайту й користування послугами. Розробили інклюзивний шрифт, який зручно читати людям з вадами зору. І почали перекладати потрібну інформацію з бюрократичної на людську мову.

Опубліковано Fedoriv Agency Понеділок, 30 вересня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
10.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 61 вибух
10.05.2024 У Сумах на Привокзальній сталася ДТП
10.05.2024 326 ворожих ударів за добу: поліція документує наслідки
10.05.2024 Президента просять посмертно нагородити орденом “За мужність” загиблого захисника Романа Гетьмана
10.05.2024 Підтримка для ВПО, які вимушені були покинути свої домівки на території, на якій оголошена обов’язкова евакуація
10.05.2024 “Крошки” з Охтирки здобули Гран-прі фестивалю в Туреччині

Коментарі: