Головний «тюремний лікар» Сумщини зізнався у хабарництві

01.10.2019

26 вересня до Ковпаківського райсуду Сум надійшов змінений обвинувальний акт у справі за обвинуваченням головного тюремного лікаря Сумщини Олексія Шевченка.

До цього прокуратура обвинувачувала його за ч. 1 ст. 368, ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Згідно нового обвинувального акту Олексій Шевченко обвинувачувався за ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Крім цього, до суду надійшла і угода про визнання винуватості, укладена між обвинуваченим та прокурором. Перевіривши доводи, зміст і порядок укладення угоди суд дійшов висновку про її затвердження.

Олексія Шевченка було визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 статті 368 Кримінального кодексу України та призначено йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 17000 гривень з позбавленням права обіймати посади чи займатися діяльністю, пов’язаною з наданням чи організацією надання медичних послуг в установах виконання покарань та попереднього ув’язнення, строком на 1 рік.

Нагадаємо: начальника філії Центру охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України в Сумській області Олексія Шевченка обвинувачували у систематичному отриманні хабарів за довідки арештованим.За даними прокуратури, 4 вересня 2018 року чоловік прийняв пропозицію неправомірної вигоди у розмірі 200 гривень. 6 вересня він повторно прийняв пропозицію неправомірної вигоди шляхом поповнення балансу телефону теж на 200 гривень.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: