Мерія Сум укладає мільйонні договори з компаніями, що мають спільну адресу та власників

01.10.2019

Про це пише Громадський моніторинг.

Договір на виконання капітального ремонту прибудинкової території по вулиці Леваневського, 2 Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міської ради уклало на початку липня.  Покласти нову плитку та доріжки, лави мали до кінця року, та на сьогодні ремонт вже завершили.

Щоправда, як можна побачити на фото, виконані роботи далекі від ідеалу.

Фірма підписала контракт, запропонувавши ціну близько 1 млн 250 тисяч грн. Існує вона трохи більш як 3 роки, її статутний капітал становить лише 1 тисяча грн. Зареєстрована «Оптімас» по вулиці Рубіжній, 10. Це околиця міста, тут розташовані приватні будинки та гаражі. І де саме знаходиться офіс, зрозуміти складно.

Більше того, за цією ж адресою зареєстровані ще кілька компаній, які так само займаються будівництвом доріг та шосе. Пов’язують ці фірми не лише місце реєстрації та вид діяльності, а й власники. «Оптімас» належить Пінаєву Едуарду Анатолійовичу, він же є власником зареєстрованої за цією ж адресою «Брукстріт», яка за три роки роботи виграла у закупівлях більше 20 млн бюджетних коштів. Ще майже 10 млн грн на будівництво доріг виграла «КФ «Консалтинг», яку раніше очолював Едуард Пінаєв. Фірма так само зареєстрована на Рубіжній, 10. Нині її керівник – Олексій Сисоєв. Він є власником «Зеніт-Брук», фірма має це ж місце реєстрації, і за останні 3 роки у торгах отримала майже 170 млн грн.

Цікаво, що за цією ж адресою зареєстрована і фірма «ВБ «Цукровик», що займається торгівлею будівельних матеріалів та виготовленням тротуарної плитки. ЇЇ власник – згаданий нами Олексій Сисоєв. Згідно матеріалів судової справи 2015року, тротуарну плитку фірми «Зеніт-Брук» та «КФ «Консалтинг» закуповували саме у «ВБ «Цукровик», завищуючи її вартість із подальшим привласненням бюджетних коштів.

У рішенні також зазначено, що весь об’єм річних робіт, що мало виконати управління, було надано саме фірмам «КФ «Консалтинг» та «Зеніт-Брук».

До слова: договори з вище згаданими фірмами Управління капітального будівництва та дорожнього господарства Сумської міськради продовжує укладати і сьогодні.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: