На Сумщині змінюють тариф на теплоенергію

02.10.2019

Комунальне підприємство Сумської обласної ради «Паливокомуненерго», на виконання вимог наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 130 від 05.06.18., доводить до відома споживачів, що для затвердження Сумською обласною радою подано розрахунок планового тарифу на виробництво, постачання та транспортування теплової енергії, який становить 2097,99 грн. без ПДВ за 1 Гкал. теплової енергії.

У розрізі складових тарифу розрахована вартість послуг становить: виробництво теплової енергії – 2009,83 грн. без ПДВ; транспортування теплової енергії – 69,43 грн. без ПДВ; постачання теплової енергії – 18,73 грн. без ПДВ. Нарахування ПДВ здійснюється у відповідності до вимог чинного законодавства. Розрахований тариф збільшено на 36,5% у порівнянні із діючим.

Необхідність затвердження нового тарифу викликано необхідністю його приведення до економічно обґрунтованих розмірів, оскільки діючий тариф, затверджений уповноваженим органом 02.03.2018 року, не у повній мірі покриває собівартість виготовлення, транспортування та постачання теплової енергії у зв’язку із суттєвим збільшенням витрат підприємства, пов’язаних із законодавчо врегульованими чинниками та тенденцією до збільшення вартості палива та інших складових собівартості. Зокрема ріст мінімальної заробітної плати становив 12%, вартість палива та його доставки зросла на понад 20% у порівнянні із попереднім періодом.

Оскільки уповноваженим органом затвердження тарифу відбувалось на рівні середньозваженого тарифу, затвердженого Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, затвердження тарифу на підставі власних розрахунків надасть можливість привести його до економічно обґрунтованого розміру, що призведе до економічної незалежності підприємства, можливості модернізації котельного обладнання та своєчасної, повної та якісної підготовки до опалювального сезону та його проведення.

Додаткова інформація, а також зауваження і пропозиції щодо планового тарифу на теплову енергію, приймаються протягом 7 календарних днів, але не більше ніж 14 календарних днів з дня повідомлення споживачів про намір встановити тарифи, за адресою виконавця послуг: 40009, м. Суми, вул. Гетьмана Мазепи, буд. 2.

Адреса уповноваженого органу: 40489, м. Суми, пл. Незалежності, буд. 2.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: