Щоб отримати субсидію в Сумах, потрібно принести банківські реквізити

02.10.2019

Щоб надалі отримувати субсидію на житлово-комунальні послуги, сумчанам потрібно принести в установу соцзахисту реквізити своєї банківської карти. Це передбачено новими правилами виплати субсидій у грошовій готівковій формі, вони вступають в дію з нового опалювального сезону. Нововведення стосується працюючих громадян, а також пенсіонерів, які отримують пенсії за межами Сум. Про особливості призначення субсидій в наступному опалювальному сезоні дивіться далі.

Катерина Рикалова, головний спеціаліст відділу прийому громадян Департаменту соцзахисту населення Сумської міськради: «Найчастіше зараз, у жовтні звертаються за субсидією орендарі житлових приміщень, які не прописані, але живуть згідно договору оренди, у зв’язку зі змінами у складі сім’ї, тобто якщо виписалися-прописалися, і якщо у батьків діти прописані, але не проживають. Вперше – в жовтні зараз багато студентів, які вступили на перший курс навчання, зараз вони прописалися в гуртожитках і звертаються вперше за субсидією, цих також багато.»

У жовтні державну допомогу на комунальні послуги отримають 28 тисяч сумських сімей. Це на 11 тисяч менше, ніж минулого року. В департаменті таке зменшення пояснюють обмеженнями у призначенні субсидій, працевлаштуванням громадян та збільшенням їх доходів. Порядок призначення субсидій не змінився, змінився механізм виплати в окремих випадках. Зокрема, майже половини субсидіантів торкнеться вимога повідомити в органи соцзахисту реквізити рахунку.

Ірина Лагіренко, заступник директора Департаменту соцзахисту населення Сумської міськради: «Для пенсіонерів спосіб виплати незмінний, разом з пенсією всі як і до опалювального періоду будуть отримувати житлову субсидію. Для тих, то отримує пенсію не в місті Суми – в селі, іншому місті – необхідно буде звернутись до департаменту і надати реквізити з уповноваженого банку або на Укрпошту, куди повинна бути перерахована субсидія. У випадку, коли такі реквізити не будуть надані, субсидія виплачуватиметься через установу «Укрпошта». Це ж стосується і громадян, які не є одержувачами пенсії. До цього часу вони отримували масово через Ощадний банк, а з 1 жовтня у випадку, коли до нас не звертаються з новими реквізитами. То автоматично виплата житлових субсидій відбуватиметься через Укрпошту».

Щоб отримати наступну субсидію на свою банківську картку, принести її реквізити до органів соцзахисту потрібно до 20 жовтня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: