Мерія без ентузіазму відповіла на петицію про масову висадку дерев у Сумах

03.10.2019

Отримала відповідь міської влади електронна петиція «Масова висадка нових дерев у м.Суми та в його околицях». Автор звернення Володимир Шевченко зауважував:

«Більше дерев — більше повітря! Закликаємо всіх чиновників, усіх відповідальних за екологічні наслідки звернути увагу на цю забрудненості повітря в межах міста Суми! Адже, всі ми рівні, всі ми однакові тому, що дихаємо одним повітрям! Це наше здоров’я та — майбутніх поколінь — наших дітей!».

Після розгляду в департаменті  інфраструктури відповіли в мерії наступне:

«Повідомляємо, що традиційно в нашому місті за участю громадськості, підприємств, організацій та установ в період з 20 березня до 22 квітня та з 20 жовтня до 22 листопада проводяться акції та планове садіння зелених насаджень.

Ці періоди вважаються найбільш оптимальними для їх приживлення на нових місцях.

Також інформуємо Вас, що несприятливі погодні умови, негативний вплив антропогенних факторів, обмежені матеріально-технічні можливості КП «Зеленбуд» СМР та міського бюджету, на жаль, стають основними причинами засихання більшості з висаджених саджанців.

Проблема не в кількості висаджених зелених насаджень, а в забезпеченні технологічного та дбайливого догляду за ними протягом певного періоду їх розвитку.

Що стосується програми озеленення м. Суми, то її планується розробити до початку весняного садіння дерев та кущів у 2020 році».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: