Сумська мерія знову обіцяє почистити Псел

03.10.2019

Отримала відповідь міської влади електронна петиція «Уровень воды главной артерии города», автор якої Вадим Данько вкотре порушив проблему забрудення річки Псел у Сумах.

Після розгляду в департаменті інфраструктури міста Сумської міської ради відповіли на звернення наступне:

«Повідомляємо, що у жовтні-листопаді поточного року за кошти міського бюджету планується провести роботи по очищенню прибережних смуг річок Псел, Сумка, Стрілка та їх русел від сміття, повалених дерев, захаращень та іншого непотребу. Виконання цих заходів сприятиме поліпшенню гідрологічного режиму річки, зменшить негативний антропогенний вплив на ці водні артерії.

Що стосується очищення річки Псел земснарядом, то це питання є проблематичним з огляду на те, що таке очищення призведе до поглиблення русла ріки, зменшить її і без того повільну течію.

Зазначаємо, що на зниження рівня річки Псел впливають тривалі весняно-літні засухи, наявність водосховищ, особливо у верхів’ї ріки, зменшення опадів у зимовий період та порушення правил сівозміну аграріями.

Також інформуємо Вас, що у жовтні поточного року департаментом інфраструктури міста СМР буде розпочата розробка заходів по покращенню гідрологічного режиму та санітарного стану річок Псел і Сумка».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: