На Роменщині багатодітна мати заради соцдопомоги «одиначки» приховала чоловіка

04.10.2019

Судом ухвалено вирок стосовно мешканки с. Андріяшівка Роменського району, яку було визнано винною у вчинені злочину передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство), і призначено їй покарання у виді громадських робіт строком на 60 годин, повідомляє прес-служба Роменського міськрайонного суду.

Жінка, яка має трьох дітей, у січні 2019 року метою отримання соціальної допомоги одиноким матерям звернулася до Управління соціального захисту населення Роменської районної державної адміністрації із заявою про призначення допомоги на дітей одиноким матерям, в якій зазначила, що вона не перебуває у шлюбі, від якого має дитину (дітей), не проживає спільно з ним.

На підставі зазначеної заяви їй було призначено допомогу одиноким матерям. Жінка під підпис була ознайомлена з правами та обов’язками одинокої матері та про зобов’язання повідомити органи праці та соціального захисту населення у період призначення та виплати допомоги у разі змін у складі сім’ї (укладення шлюбу, проживання з особою від якої має дитину).

Проте, жінка діючи з прямим умислом на протиправне заволодіння коштами з Державного бюджету України у виді допомоги одинокій матері, діючи шляхом обману, приховала (не вказала, замовчала) відомості про те, що вона на протязі останніх 14 років мешкає разом з батьком дітей, з яким не перебуває в зареєстровану шлюбі, але веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей.

Такими шахрайськими діями жінка заволоділа коштами Державного бюджету України на загальну суму 16 209,78 грн.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю, у скоєному розкаялася і дала покази, що так вчинила через скрутне матеріальне становище.

Тепер жінка повинна відбути покарання та повернути гроші до Державного бюджету.

Враховуючи матеріальне становище обвинуваченої, яка має трьох неповнолітніх дітей, перебуває у відпустці по догляду за дитиною, у зв’язку з чим не працює, суд вважав за можливе розстрочити виконання вироку в частині стягнення коштів, на тридцять місяців, стягуючи по 540 грн. 33 коп. щомісячно.

Вирок суду не набув законної сили і може бути оскаржений в апеляційному порядку протягом 30 днів з дня його проголошення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: