Директор департаменту освіти — про НУШ: «Були скептики, які говорили, «чого ми так дітей посадили, у форму одягли, що це буде»»

06.10.2019

За інформацією директора департаменту  освіти та науки Сумської ОДА Вікторії Гробової, у цьому році на створення нового освітнього простору Сумщина має 60 мільйонів гривень. Це кошти державного, а також спільне фінансування із місцевих бюджетів. На цю суму в навчальних закладах області створюються 2-гі класи.

Нагадаємо, у минулому році для створеня освітнього простору використали 90 млн гривень. Тоді були оновлені перші класи в школах області.

«Перша проблема, яка у нас була, це навчити вчителів. Не всі були готові вчитися, а також є та були суперечки такі, що ця програма підходить, ця не підходить, а давайте «по-старинке»… Були скептики, які говорили, «чого ми так дітей посадили, у форму одягли, що це буде»…. ну і таке подібне. Усім було зручно, що дитинка просидить, склавши ручки весь урок, і не дай Боже, попроситься в санітарну кімнату протягом уроку. Сьогодні це жива така атмосфера. Дружня атмосфера. І коли ми побачимо ті зустрічі, коли вони збираються у першому класі, обіймають один одного, вітають з днем народження. Тобто всі зранку поділилися своїм настроєм, налаштувалися на навчальний процес, і далі потихеньку, потихеньку… йде урок. Не треба, щоб із указкою стояла вчителька, а треба, щоб дитина самоорганізовувалася», — говорить Вікторія Гробова.

Нагадаємо, нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті.

Пілотний проект стартував у 2017 році і охопив майже 100 шкіл по Україні, зокрема, й 4 навчальні заклади Сумщини. У 2018 році понад 400 тисяч першокласників почали вчитися за новими стандартами.

spec-kor.com.ua/

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: