На Сумщині розшукали проблемного підлітка, який втік із медзакладу

08.10.2019

До поліції про втечу 15-річного учня однієї зі шкіл-інтернатів повідомили вихователі закладу. Вони розповіли: оскільки хлопець має певні розлади поведінки, він має періодично проходити курс лікування. Відтак, його вчергове привезли до спеціалізованого медичного закладу. Однак, поки тривала процедура оформлення документів, він втік з приймального відділення.

На пошуки підлітка було негайно піднято весь особовий склад Роменського відділу поліції та зорієнтовано всі сусідні підрозділи. За згодою опікунів та адміністрації навчально-виховного закладу, де постійно проживає хлопець, працівники поліції скористалися спільною з оператором мобільного зв‘язку Київстар програмою розшуку дітей.

«Завдяки технічним можливостям оператора, смс-повідомлення про розшук неповнолітнього отримали багато жителів як Ромен, так і району. І цей метод пошуку дав позитивний результат, — коментує ситуацію Сергій Тарасенко, начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Сумській області. – На лінію «102» звернулася жителька одного з сіл Роменського району з повідомленням, що схожий на розшукуваного хлопець зараз перебуває поблизу її домівки. Відтак, наші працівники виїхали до неї додому і забрали знайденого мандрівника до відділку».

Що цікаво: аби не повертатися до інтернату, хлопець вигадав і розповів жінці цілу історію. Називався іншим ім‘ям, видавав себе за жителя сусіднього села, говорив, що йде до райцентру купити собі куртку. Громадянка, з якою він спілкувався, запропонувала йому зайти до неї додому пообідати, і поки підліток перебував за столом, сповістила про нього поліцію.

Нині підліток доправлений до школи-інтернату. Працівники поліції подякували небайдужій жінці за її активну громадську позицію і допомогу. А з самим учнем та працівниками закладу провели профілактичні бесіди, аби на подальше запобігти подібним втечам.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: