17-річний житель Сумщини знайшов два гранатомети

08.10.2019

Учора, 7 жовтня, до поліції зателефонувала жителька одного з сіл Краснопільського району Сумської області. Вона розповіла, що її 17-річний син у пошуках металу натрапив на підозрілий пакет, в якому, скоріш за все, лежать гранатомети.

За вказаною громадянкою адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група Краснопільського відділення поліції та спеціалісти-вибухотехніки. Поліцейські опитали хлопця та оглянули його знахідку.

Неповнолітній син заявниці пояснив правоохоронцям: він час від часу займається пошуками металу, а тому обстежує територію навколо свого села. Тож коли в ярку помітив притрушений листом поліетиленовий пакет, одразу перевірив його металошукачем. За сигналом пристрою зрозумів, що вміст пакету металевий. А роздивившись «знахідку» як слід, попросив матір сповістити про все до поліції.

«Наші працівники та співробітники вибухо-технічного відділу з‘ясували, що в пакеті знаходяться дві реактивні протитанкові гранати, — коментує Андрій Семенченко, начальник Краснопільського відділення поліції. – За даним фактом вже відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). В рамках розслідування РПГ направлені на експертизу. Наразі ми з‘ясовуємо джерело їх походження та яким чином вони потрапили на околицю села».

Працівники поліції звертаються до громадян, яким відома будь-яка інформація, що допоможе слідству у цій справі, повідомити до поліції за номером спецлінії «102» або до чергової частини Краснопыльського відділення (код 05459) 7-12-02. Анонімність та конфіденційність гарантується.

За словами керівника вибухо-технічного підрозділу ГУНП в області Олега Євлаша, попередньо гранатомети були цілком боєздатними і становили немалу загрозу для мирного населення. Адже потужність вибуху кожного дорівнює вибуху півкілограма тротилу, а осколки мають убивчу силу в радіусі 150 метрів.

Опубліковано Поліція Сумської області Вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: