У Шостці 18-річний хлопець обікрав та пограбував кількох чоловік

09.10.2019

Орендуючі квартиру подобово, 18-річний шосткинець зламав замок до зачиненої власником другої кімнати та викрав звідти пилосос, обігрівач, електричні подовжувачі, набір посуду — на загальну суму понад 4 000 гривень. Викрадене він одразу продав, а гроші витратив на власні потреби.

Жертвою наступного його злочину став 17-річний знайомий. Зустрівши того у центрі міста, попросив у хлопця телефон, нібито для термінового дзвінка. Коли той йому відмовив – наніс удар і силою відібрав мобільний, якого одразу ж здав до ломбарду.

Втратив подібним чином свої цінні речі та заощадження з банківської картки і 35-річний шосткинець. Потерпілий вночі повертався додому та на кілька хвилин залишив на лавці біля свого під’їзду барсетку. Цим і скористався злодій: тихцем забрав з сумки мобільний телефон власника та банківську картку. За допомогою гаджета змінив пін-коди до картки та зняв з рахунку 4 000 гривень.

«Незважаючи на досить молодий вік, підозрюваний вже має кілька судимостей за майнові злочини, — розповідає Сергій Забозлаєв, начальник Шосткинського відділу поліції. – На шлях виправлення він так і не став, і навіть після того, як був звільнений з місць позбавлення волі, знову повернувся до свого злодійського «ремесла». Наразі наші співробітники перевіряють його на причетність до скоєння інших кримінальних правопорушень».

В поліції юнаку вже оголосили підозру про вчинення злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 та 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 2 ст. 186 «Грабіж» та ч. 1 ст. 357 «Викрадення документів». За скоєне йому загрожує від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: