Біля житлового будинку знайшли вибухівку

10.10.2019

8 вересня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження 1-го 122-мм артилерійського снаряду та 1-ї 82-мм мінометної міни, які раніше виявили в Кролевецькому та Білопільському районах. Небезпечні предмети було вивезено у спеціально відведене місце та знищено шляхом підриву.

Цього ж дня о 11:14 на лінію екстреного виклику 101 надійшло повідомлення про виявлення 1-го 76-мм артилерійського снаряду в с. Біловоди Роменського району. Небезпечну знахідку виявили у полі, на відстані до 2-х км від житлових будинків.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області (м. Ромни).

Рятувальники застерігають: роботи з вилученням та знешкодженням боєприпасів часів минулих війн можуть проводити лише піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій. Дії ж громадян при виявленні вибухонебезпечних предметів повинні бути виваженими. Треба пам’ятати, що боєприпасів не можна навіть торкатися, необхідно запам’ятати місце знахідки та негайно повідомити про неї до місцевих органів влади або безпосередньо до Служби порятунку “101”.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: