Як Сумщина святкуватиме День захисника України?

10.10.2019

На Сумщині з 11 по 14 жовтня відбудеться ряд жалобних та урочистих заходів. Про це йдеться у повідомленні Сумської облдержадміністрації. Усі заходи спрямовані на вшанування пам’яті загиблих воїнів, учасників АТО та ООС, Героїв Небесної Сотні.

Відзначення Дня захисника України розпочнеться 11 жовтня о 10.00 шикуванням колони на вул. Г. Кондратьєва та покладанням квітів до пам’ятного знаку загиблим під час АТО воїнам-артилеристам і Монументу уродженцям Сумщини, які загинули в Афганській війні. Далі колона пройде до Центрального кладовища обласного центру (вул. 20 років Перемоги), де відбудеться покладання квітів до могил загиблих в АТО, пам’ятника Скорботної Матері та до пам’ятника воїнам Війська Польського. Учасники заходів о 10.50 покладуть квіти до пам’ятного знаку на честь Героїв Небесної Сотні та об 11.00 – до Меморіального комплексу «Вічна Слава» по вул. Г. Кондратьєва.

На Театральній площі міста Суми з 11:00 можна буде переглянути спеціальну виставку військової техніки, стрілецької зброї та засобів захисту. Кожен охочий, хто відвідає польову кухню, зможе пригоститися справжньою їжею бійців. Крім того, у рамках відзначення Дня захисника України по всій області відбуватимуться військово-патріотичні, культурно-мистецькі, спортивно-масові та інші тематичних заходи.

Безпосередньо 14 жовтня о 12:00 обласна філармонія запрошує всіх бажаючих на святкову концертну програму до Дня захисника України, а о 13:00 біля Альтанки військовий оркестр гратиме не лише військові марші.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: