Крали бюджетні кошти: у справі про будівництво 13 амбулаторій провели 9 обшуків

10.10.2019

Дев’ять обшуків у чотирьох містах України провели правоохоронці вчора щодо факту привласнення бюджетних коштів, призначених на будівництво 13-ти амбулаторій на Сумщині.

Про це повідомив начальник відділу прокуратури Сумської області Володимир Кригін.

За його словами, службові особи – розпорядники бюджетних коштів – із підприємцями узгодили та скоординували свої дії щодо розкрадання бюджетних коштів на етапі тендеру. В окремих випадках будівництво вели без необхідної документації. Також встановлені факти завищення вартості робіт.

«Проведено 9 обшуків: в Одесі, Полтаві, в Києві і, безпосередньо,в місті Суми. Вилучено проектно-кошторисну документацію, договори. Загалом вся документація будівництва. Наразі розпочинається етап розслідування, де ключовою особою є експертні установи. Будуть призначені експертизи судові, будівельні, інженерні, економічні. І за наслідками їх проведення вже будуть вирішуватися питання про притягнення до кримінальної відповідальності. КОР.: — А чому така географія? Це так пов’язані ці підприємства? — Нам теж дуже цікаво, чому робота на території Сумської області виконували суб’єкти господарювання різних регіонів України», — говорить він.

Обшуки провели в управлінні капітального будівництва Сумської обласної держадміністрації, яке виступає замовником будівництва 13-ти амбулаторій. Прізвища ж посадових осіб та назви підприємств, де проводили обшуки Володимир Кригін не назвав.

За інформацією ж,  вказаною у системі «ProZorro» дві амбулаторії, які були відкриті 7 серпня цього року, у селах Бездрик та Степанівка Сумського району, будувало приватне підприємство «Суми –Южана».

Начальник управління капітального будівництва Анатолій Ворожко від коментарів сьогодні також відмовився.

Загалом на будівництво амбулаторій передбачили витратити з державного та місцевих бюджетів близько 145 мільйонів гривень. На сьогодні профінансовано понад 31 мільйон.

sm.suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: