У Сумах 4 жінки хотіли відмовитися від новонародженої дитини

11.10.2019

Фахівці міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запобігли в поточному році трьом намірам відмовитися від новонародженої дитини.

Соціальна робота з вагітними жінками та молодими матерями займає особливе місце в діяльності Центру. З метою охоплення вагітних жінок соціальними послугами установа активно співпрацює з медичними закладами міста, зокрема з КНП «Клінічний пологовий будинок Пресвятої Діви Марії» та КЗ СОР «Обласний клінічний перинатальний центр».

З початку року від медичних закладів надійшло 22 повідомлення про вагітних, які потребують сторонньої допомоги, серед яких жінки, які перебувають у складних життєвих обставинах, мають негативні звички, не приділяють достатньої уваги своєму здоров’ю та здоров’ю майбутньої дитини, з тих чи інших причин не відвідують жіночу консультацію та не перебувають на обліку у зв’язку з вагітністю. З такими жінками провели індивідуальну роботу, в рамках якої здійснили оцінку потреб вагітної, надали послуги інформаційного, профілактичного та соціально-педагогічного характеру, запропонували взяти участь у тренінговій програмі «Щаслива родина».

Після народження дитини, працівники Центру контролюють цільове використання державної соціальної допомоги при народженні дитини, проводять бесіди, спрямовані на формування відповідальної батьківської поведінки, навичок догляду за малюком, підвищення виховного потенціалу сім’ї, створення належних умов для розвитку дитини та санітарно-гігієнічного стану помешкання.

У січні-жовтні поточного року мали місце чотири випадки наміру відмови від новонародженої дитини, із них три вдалося попередити. Такі жінки, за їхньою згодою, отримали комплексну соціальну допомогу в рамках соціального супроводу. Для забезпечення позитивного результату надавалося тимчасове соціальне житло, психологічна підтримка, залучалось найближче соціальне оточення породіллі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: