На Сумщині оштрафували чоловіка за порушення правил утримання крокодилів

11.10.2019

Держекоінспекція в Сумській області за останні місяці в ході обробки звернень знайшла підтвердження багатьох негативних фактів: забруднення р. Псел у Сумах; незаконної вирубки дерев біля Блакитних озер у Сумах, на територіях Вирівської сільради Білопільського району, ДП «Конотопський агролісгосп» і ДП «Охтирське лісове господарство»; підтвердилися факти незаконних звалищ на території ветклініки в с. Вири Білопільського району, на території Підліснівської сільради біля хутора Білоусівка і на території М. Бобрицької сільради; підтвердилися факти порушення законодавства при обробленні полів засобами захисту рослин у районі с. Алтинівка Кролевецького району ТОВ «Кролевецький комбікормовий завод» та ТОВ «АКВІТОН» у Буринському районі; встановлено забруднення водойми «Садок» у Тростянці в результаті аварійного розливу нечистот з очисних споруд, забруднення р. Псел стічними водами КП «Міськводоканал»; засмічення лісу побутовими відходами в Шостці і т. ін.

Також до адмінвідповідальності притягнули власника пересувної виставки тварин — за порушення правил утримання крокодилів; підтвердилися факти порушення в діяльності Попівського експериментального заводу, на поширення смороду від якого масово скаржилися жителі Конотопа; підтверджено незаконність рубки дерев у захисній смузі автодороги Білопілля-Суми службою автодоріг, 17 дерев у Сумах на вул. Заливній; за результатами лабораторних досліджень було встановлено забруднення води в ставку в с. Мала Ворожба, р. Сула в Ромнах, p. Сумка і р. Псел у с. Низи і Сумах.

За результатами таких перевірок було вжито відповідних заходів реагування (матеріали направлялися до правоохоронних органів, порушників притягнуто до адмінвідповідальності, розрахований збиток, надані обов’язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: