У сумському гуртожитку вщент вигоріла кухня

12.10.2019

На вересневій сесії Сумської міськради депутат Віталій Мельник змушений був привернути увагу міської влади до серйозної проблеми будинку №1 на вул. Бикова в Сумах. Справа в тому, що в цьому сімейному гуртожитку 2 вересня сталася пожежа. Рятувальники її ліквідували, але кухня загального користування вигоріла повністю. На сьогодні вона в жахливому стані, там немає електропостачання, і це при тому, що в будинку — електроплити.

«Мешканці будинку живуть в нестерпних умовах. Прошу вас допомогти у відновленні кухні загального користування. Якраз перед пожежею мешканці капітально її відремонтували. І зараз вони не можуть зробити це знову, тому що просто більше немає грошей. А люди живуть без вікна, не можуть приготувати їжу, нічого… »- зазначив депутат.

— За попередньою версією, причина пожежі — необережне поводження з вогнем невстановленою особою, — розповіла мешканка будинку. — Але, на нашу думку, проблема в тому, що за останні роки гуртожиток став наче прохідний двір: у наш туалет ходять різні люди — і бомжі, і наркомани … Ми пробували ставити замки за свої кошти. Але вночі у нас витягли ці замки прямо з серцевиною, залишили все в жалюгідному стані. Ми неодноразово зверталися в поліцію, але ніякої допомоги не дочекалися. В результаті на початку вересня о першій годині ночі ще й згоріли!

Депутати Сумської міськради підтримали запит свого колеги, а мер Сум дав профільному заступнику доручення оперативно розібратися в ситуації.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: