На Сумщині перепоховали останки 52-х невідомих воїнів-визволителів

14.10.2019

11 жовтня 2019 року в селі Вербове Охтирського району за сприяння Чернеччинської територіальної громади відбулося поховання 52 невідомих воїнів, які загинули під час звільнення міста Охтирки в серпні 1943 року. Останки воїнів були знайдені пошуковим загоном «Пам’ять» під керівництвом депутата міської ради Чернишкіна Анатолія Юрійовича.

Зранку 11 жовтня в Архангело-Михайлівському храмі м. Охтирка була відслужена заупокійна служба, після чого останки бійців були відправлені на місце погребіння в с. Вербове. За запрошенням керівництва територіальної громади благочинний Охтирського і Великописарівського церковних округів протоієрей Євгеній Сопіга взяв участь у траурному мітингу і з благословення Високопреосвященішого Євлогія, митрополита Сумського і Охтирського, очолив заупокійну літію з кліриками міста Охтирки.

У зверненні до присутніх благочинний передав Архіпастирське благословення та сказав слова подяки всім причетним та не байдужим, завдяки кому були знайдені та поховані ці воїни, які ціною свого життя звільнили від фашистів свою Батьківщину.

Особливу подяку отець Євгеній виразив керівнику Чернеччанської територіальної громади Бублику Роману Юрієвичу та керівнику пошукового загону Чернишкіну Анатолію Юрійовичу.

При похованні солдатів був присутній онук одного із загиблих 23 серпня 1943 року бійців Шалаєва Павла Андрійовича – Валерій Юрієвич Чураков. Благочинний та настоятель Покровського кафедрального собору отець Євгеній під час зустрічі з ним подякував за приїзд, подарував гостеві ікону Пресвятої Богородиці «Охтирська» і побажав Божої допомоги та благословення Пресвятої Богородиці.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: