У центрі Сум радикали намагалися зірвати хресну ходу

14.10.2019

Сьогодні, 14 жовтня, в день Покрови Пресвятої Богородиці, який Православна Церква святкує вже більше 1000 років, в обласному центрі відбувся традиційна хресна хода.

Він пройшов від Спасо-Преображенського Собору до Покровської площі, де колись стояв Покровський храм. У 30-ті роки минулого століття храм підірвали, буквально зрівнявши його з землею, а на його місці розбили сквер. Більше 10 років тому тут почалися розкопки, завдяки яким був виявлений фундамент зруйнованого храму. Поруч з цим місцем була встановлена ​​капличка, яку освятили на свято Покрови. Саме відтоді православні сумчани щороку хресним ходом приходять сюди, щоб помолитися на місці зруйнованого храму. Не став винятком і нинішній рік, хоча цього разу не обійшлося без неприємних моментів.

14 жовтня сотні віруючих на чолі з митрополитом Євлогієм і в супроводі правоохоронців вийшли в сторону зруйнованого Покровського храму. На площі біля пам’ятника Івану Харитоненко хресний хід зустріла невеличка купка радикалів (15-20 чоловік) зі звукопідсилюючою апаратурою, з якої протягом усього літургії лунала гучна музика.

Мета цієї акції була зрозуміла — якщо не зірвати богослужіння, то принаймні максимально зіпсувати православним свято. Але результат вийшов прямо протилежний. На тлі голосно включених пісень молитва православних була особливо гарячою.

Святкова служба закінчилася на особливому підйомі, і відчувалося, що кожен з тих, хто молиться, лише зміцнився у вірі.

.shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: