На Сумщині жахлива ситуація з невикористаними коштами ДФРР

15.10.2019

Міністерство розвитку територій і громад зніматиме кошти в разі неосвоєння на об’єктах, що фінансуються за рахунок ДФРР, і повертатиме їх назад у бюджет. Про це нагадав керівництву на місцях під час апаратної наради в облдержадміністрації директор обласного Департаменту економічного розвитку і торгівлі Олександр Сітак.

«На сьогодні із 148 мільйонів гривень, які нам надійшли з ДФРР, освоєно лише 42 мільйони. Крім того, ще близько 70 мільйонів гривень з місцевих бюджетів мають бути використані громадами як співфінансування проектів ДФРР, – зазначив Олександр Сітак. – За тиждень ми побачили рух коштів (7 млн грн) лише по 8 об’єктах. Всі інші – по нулях. Ситуація жахлива».

Посадовець довів до відома головам райдержадміністрацій, що районний поділ ніхто на сьогодні не скасував і їхні функції по вертикалі виконавчої влади ніхто не змінював. Тож їм слід негайно взяти під свій контроль питання ефективного освоєння бюджетних коштів, в тому числі й в ОТГ.

«Кожна невикористана копійка з державного фонду регіонального розвитку на наступний рік впаде на плечі місцевих бюджетів, – зазначив Олександр Сітак. – І голови районів, міст та ОТГ мають розуміти це. Вам звітувати перед громадою, чому за наявності державного фінансування не було відремонтовано школу чи ФАП, чому ви згаяли свій шанс залишити на своїй території надані вам кошти».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: