Суми досі в смороді: усім тхне, але ніхто не скаржиться

15.10.2019

Уже майже тиждень у Сумах стоїть запах нечистот. Його відчувають у різних частинах міста, проте інформацією, звідки саме тхне, ані еконінспекція, ані Держпродспоживслужба, ані міська рада на сьогодні не володіє. Про це повідомили прес-служби вище названих відомств.

За інформацією речниці управління Держекоінспекції в Сумській області Наталії Новак, до їхньої установи з письмовою заявою про проведення перевірки стосовно смороду ніхто не звертався. Але, якщо б хтось поскаржився на якесь підприємство, для проведення позапланової перевірки управління Держекоінспекції мало б звернутися до Києва за дозволом. Наразі ж у Держекоінспекції немає можливості взяти проби саме повітря у різних частинах міста.

Очільник управління Держпродспоживслужби Віталій Моісеєнко повідомив, що до їхнього відомства з письмовою заявою також ніхто не звертався: «Ніхто офіційно до Дерпродспоживслужби не звертався, але усім тхне, тому я більше як член виконкому ініціюю створення спеціальної комісії для з’ясування ситуації».

Начальник відділу прес-служби Сумської міської ради Ольга Семениста повідомила, що сьогодні начальники відділів екології та надзвичайних ситуацій отримали усне доручення від міського голови Олександра Лисенка про виїзд на птахофабрику до Косівщини, звідки, начебто, пішов сморід через утилізацію добрив.

Результатів цього виїзду посадовців поки немає.

sumy.today

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: