На ремонті дороги на Сумщині привласнили половину коштів

15.10.2019

Поліція підозрює посадовців ПАТ «Управління механізації будівництва № 23» у завищенні вартості робі при капітальному ремонті дороги в селі Грунь Охтирського району, у результаті чого переплата склала 781 тис грн, повідомляють «Наші гроші».

Про це стало відомо з  ухвали Охтирського міськрайонного суду від 16 вересня. Досудове розслідування встановило, що ще в середині жовтня 2017 року Грунська сільрада уклала угоду з ПрАТ «УМБ-23» на капітальний ремонт вул. Соснової вартістю 1,30 млн грн. В угоді було вказано рік гарантійного строку. Сам договір підписали без проведення аукціону. Через тиждень сільрада уклала угоду з фізособою-підприємцем щодо технічного нагляду за ремонтом дороги. за 24 тис грн. У листопаді сільський голова підписав з фірмою три акти виконаних робіт, ще один – у грудні, прийнявши ремонт.

Проведена в червні 2018 року комплексна судова будівельно-технічна, дорожньо-технічна та економічна експертиза  встановила, що якість ремонту не відповідала проектно-кошторисній документації. Експертиза нарахувала, що переплата по дорожнім роботам склала понад половину угоди – 781 тис грн.

Після цього поліція відкрила кримінальне провадження №12018200060000598 за статтею про підроблення документів (ч. 2 ст. 358). З судових ухвал відомо, що поліція нині замовила експертизу відповідності підписів на документах технічного нагляду, а також отримала продовження терміну розслідування на півроку – до 17 березня 2020 року. При цьому в судових ухвалах відсутня інформації про слідчі дії відносно посадовців сільради-замовника.

Директором ПрАТ «УМБ-23» та одним з двох її кінцевих бенефіціарів вказаний Юрій Шляхта. Інший співвласник – Олексій Абросімов. За даними «Прозорро», за останні три роки фірма отримала замовлень на 41,52 млн грн. З червня цього року вона перебуває в стані припинення.

Головою Гунської сільрад є Олександр Кудлай. За минулий рік він задекларував дохід від оренди земельного паю, зарплату та пенсію.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: