Футболіст із Сумщини бореться з раком третьої стадії

17.10.2019

У Глухові футболіст потребує матеріальної допомоги на операцію

  44-річний  глухівчанин Андрій Мороз уже рік бореться з онкологією. Усе почалось з простого болю в горлі, чоловік не одразу звернув на це увагу, думав, що просто прихворів. Але біль не стихав. З кожним тижнем стан здоров’я погіршувався, тож вимушений був звернутися до лікаря. У результаті діагноз – злоякісна пухлина гортані, третя стадія.

Лікувався в Сумському обласному клінічному онкологічному диспансері. Позаду вже 7 сеансів хімії та 2 променеві терапії.

Сьогодні бравого футболіста не впізнати: одразу після першої хімії Андрій втратив 12 кілограмів, а загалом з 92 кг схуднув уже до 57. Але ці процедури йому, на жаль, не допомогли, а навпаки призвели до необхідності в додатковій операції.

Наразі, в Інституті отоларингології ім. проф. Коломійченка Національної Академії медичних наук України попередньо призначили дві операції, початкова вартість складає 40 тис. грн. Потім потрібні будуть гроші на реабілітацію. Андрій каже, що тільки завдяки допомозі рідних, друзів, знайомих вдалося безперервно лікуватися. У магазинах також встановлені скриньки для збору коштів.

Чоловіка у Глухові знають як футболіста. Ще зі школи почав захоплюватися цим видом спорту, грав за «Есмань», «Спартак», «Сирзавод», якийсь час – за конотопську команду. Вчився у СПТУ-31 на водія трактора, деякий час працював на фабриці вторинної сировини. Останній час до хвороби підробляв на будівництвах у Глухові.

– Від усього серця дякую футбольній команді «Велетень» за те, що організували акцію під час чергової гри та назбирали 4 тисячі для моєї підтримки. Спасибі Валерію Шумицькому, Михайлу Плотницькому, Олександру Якименку, Олексію Следюку, Сергію Олександренку, Анатолію Москаленку, моїм сусідам по Києво-Московській, 25. Допомогли матеріально у приймальні народного депутата Андрія Деркача. Насправді людей відгукується дуже багато, у вас просто не вистачить записника, щоб усіх перерахувати, – говорить вдячний А. Мороз.

Андрій разом з дружиною виховують трирічного сина та сподіваються на краще.

Карта ПриватБанку 5168 7573 7834 8827, отримувач Мороз Андрій Васильович, за детальною інформацією звертайтесь за номером: 095 73 20 219, дружина Раїса.

nedelya.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: