У лісі на Роменщині знайшли вибухівку

17.10.2019

16 жовтня на Сумщині виявлено вісімнадцять застарілих боєприпасів. Підозрілі металеві предмети були знайдені у Роменському, Охтирському, Тростянецькому районах та в м. Буринь.

О 14:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілих металевих предметів в лісі с. Рогинці, Роменського району. Рятувальники прибули на виклик і встановили, що знахідка – це дві міномметні міни калібру 50 мм, артилерійський снаряд калібру 76 мм, одну гранату РГ – 42, 9 вибухників та 100 патронів, що знаходилися на відстані 2 км від житлових будинків.

Того ж дня, о 08:13 на лінію екстреного виклику «101» надійшла інформація про знайдення підозрілих металевих предметів у лісосмузі м. Буринь. Ними виявилися дві 82-мм мінометні міни.

Окрім цього, в лісі на відстані 500 м та 2 км від житлових будинків в Тростянецькому та Охтирському районах виявили дві мінометні міни калібру 82 мм та один 76 – мм артилерійський снаряд..

В усіх випадках на місцях виявлення боєприпасів часів минулих війн виставлено охорону, надані заявки на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни).

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: