В училищі, де навчаються сумські шкуродерки, прокоментували подію

17.10.2019

Як ми повідомляли, вчора сумчан обурив запис відео в Інстаграмі, викладений 15-річними першокурсниця Сумського вищого училища будівництва і дизайну. Майбутні майстри краси, які освоюють професії перукаря і візажиста, заради лайків і підвищення популярності кидали кошенят у глибокий колодязь із водою на дні. При цьому і дві дівчини в кадрі, і їхня подруга, яка знімала цей жах, реготали на все горло.

Правда, очікуваного захвату запис не викликав. А популярність виявилася не такою приємною: запис швидко облетів весь інтернет, обурені сумчани за лічені години встановили особи юних шкуродерок, а правоохоронці відкрили кримінальну справу за ч.2 ст. 299 КК України.

В. о. директора ВПУ будівництва та дизайну Вікторія Ткаченко прокоментувала ситуацію так: «Вини училища в тому, що трапилося, немає — дівчата провчилися у нас тільки півтора місяці. За цей час вони не проявляли жорстокість по відношенню ні до людей, ні до тварин. В училищі працюють спеціальні програми, у ході яких учні беруть участь у допомозі тваринам. Джерела того, що сталося, швидше за все, варто шукати в соціумі — в їхньому колі спілкування, сім’ях, школі, яку вони закінчували… А перед нами зараз стоїть інше завдання — не допустити зриву навчального процесу. Хтось виклав у інтернеті телефони майстрів училища, тепер ці люди отримують погрози. Сьогодні під училищем зібрався мітинг протесту. У цій ситуації ми повинні забезпечити нормальний навчальний процес і захистити учнів».

Нагадаємо, зараз ведуться слідчі дії, встановлено місце, де відбувався запис, дівчата дали свідчення. Втім, кримінальна відповідальність їм не світить — за цією статтею Кримінального кодексу вона настає тільки з 16 років. Значить, не дивлячись на весь резонанс, справа обійдеться штрафом і бесідою з батьками.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: