Лікарці, яка «самопреміювалася», продовжать конракт

17.10.2019

З керівницею закладу первинної ланки допомоги, яка «засвітилася» в медичному скандалі, продовжать контракт іще на два роки — таке рішення суду.

У Ромнах головлікарка міського Центру первинної медико-санітарної допомоги очолюватиме заклад до 2021 року. Наразі стосовно жінки ведеться слідство в кримінальній справі про зловживання службовим становищем. У липні представники правоохоронних органів запідозрили, що, перебуваючи на посаді керівника, лікарка виписувала собі грошові заохочення й за кілька місяців отримала майже 150 тисяч гривень.

З матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень вбачається, що в тому ж таки липні керівниця ЦПМСД звернулася в роменський суд з позовом до міського голови Сергія Салатуна. Лікарка просила визнати укладений з нею контракт таким, що не відповідає законодавству. Претензії були щодо строку дії документа. У договорі передбачено, що обов’язки керівника закладу жінка повинна виконувати протягом року — з 3 вересня 2018-го по 4 вересня 2019-го. Вона ж просила, аби термін дії договору продовжили до трьох років.

Суд став на бік позивачки, мотивуючи це тим, що на час укладення контракту діяло законодавство, згідно з яким строк, на який може бути підписаний договір з керівником комунального закладу охорони здоров’я, коливається від трьох до п’яти років. Отож Феміда зобов’язала міського голову Ромен Сергія Салатуна визначити строк дії контракту протягом трьох років — до 3 вересня 2021 року.

Мер, незгодний з таким рішенням, звернувся в апеляцію. 25 вересня Сумський апеляційний суд постановив залишити рішення суду першої інстанції без змін. Постанова касаційному оскарженню не підлягає.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: