У Сумському районы піймали нелегала, який «кошмарив» селян

18.10.2019

В рамках операції «Мігрант» співробітники Сумського районного відділу поліції розпочали ряд профілактичних заходів з нагляду та контролю за дотриманням законодавства в міграційній сфері. І в поле їх зору потрапив 28-річний іноземець, який назвався Сергієм. Оскільки у правоохоронців виникли ґрунтовні підозри щодо його причетності до скоєння крадіжки з садиби 70-річного місцевого жителя, то чоловіка перевірили більш детально.

«В ході відповідних оперативно-пошукових заходів з‘ясувалось, що «Сергій» насправді має інші установчі дані, — коментує Вадим Теличко, начальник Сумського райвідділу поліції. — Більше того, поліцейські встановили, що він, не маючи жодного документа, близько двох місяців незаконно перебуває на території нашої держави і переховується від міграційної служби. У чоловіка також немає ані роботи, ані певного місця проживання. Кошти на прожиття здобуває крадіжками, і ми вже зараз отримали беззаперечні докази його причетності до скоєння ряду злочинів на території нашого району».

Нині вже доведено, що від рук підозрюваного потерпіли жителі кількох навколишніх сіл. У 60-річного пенсіонера він поцупив мобільний та радіоприймач; у 51-річного чоловіка – продукти харчування та електроінструменти; у 70-річної жіночки – зерно, домашню птицю, продукти харчування, металевий посуд та реманент; ще один 71-річний дідусь втратив садовий інвентар, будівельні інструменти, дрібних домашніх тварин та металеве начиння.

Як встановили оперативники поліції, діяв чоловік завжди за однією схемою: вночі проникав на подвір‘я селян, зривав чи пошкоджував замки на дверях будівель, заходив усередину і виносив усе, що здавалось йому більш-менш цінним чи поживним.

За попередніми підрахунками, збитки, завдані потерпілим, загалом складають більше шести тисяч гривен.

Наразі за кожним з цих фактів відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст. 185 КК України. Підозрюваного затримали й нині згідно рішення суду йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває, іноземця-нелегала перевіряють на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів, що були скоєні на території Сумського та сусідніх районів.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: