У Сумах сотня людей, протестуючи, мовчки пройшлася містом

18.10.2019

З нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми в усіх куточках області та Сумах провели вуличну акцію «Хода за свободу/Walk for Freedom». Це мовчазна і мирна хода, яка пройшла вулицями на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві. Її метою також є підвищення рівня обізнаності жителів місцевих громад щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему.

Організовано акцію Департаментом соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації спільно з ГО «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини», за підтримки Міністерства соціальної політики України, Представництва неурядової громадської організації А21, Організації з безпеки та співробітництва в Європі, Міжнародної Організації з Міграції та місцевих адміністрацій. «На сьогодні однією з глобальних проблем, що потребують вирішення, залишається сучасне рабство. Воно є міжнародним злочином, оскільки для торгівлі людьми не існує державних кордонів чи вікових обмежень. Сьогоднішній захід – це ще одна можливість попередити людей про сучасні ризики та налагодити діалог з громадою», – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Дубровський, звертаючись до учасників акції.

Заступник директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Мусіяка додала, що всі постраждалі від торгівлі людьми, мають можливість отримати підтримку від держави. На завершення свого виступу посадовець зачитала для громадськості «Декларацію свободи».

У всьому світі вказана акція проводиться вже шість років поспіль. Всеукраїнського масштабу вона набула вдруге. У Сумах «Хода за свободу» зібрала більше 100 небайдужих до проблеми рабства людей. У ній взяли участь усі суб’єкти взаємодії, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми Сумської обласної державної адміністрації. До акції також долучилися студенти СумДУ. Під час офіційної частини заходу волонтерами роздано тематичні інформаційні флаєри та листівки.

Завершенням «Ходи за свободу» стала тематична гра «ANTI TRAFFICKING», в яку учасники акції зіграли на території місцевого ТРЦ. Розроблена вона кафедрою психології, політології та соціокультурних технологій Сумського державного університету на замовлення Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Упродовж настільної гри, учасники мали отримувати картки з певними ризиковими ситуаціями та подіями під час працевлаштування закордоном і відповідати на них з позиції попередньо обраних героїв. Вигравав гру не тільки той, хто першим пройшов все ігрове поле, а й насамперед той, хто наприкінці мав більшу кількість ігрових ресурсів. Адже під час пошуку роботи закордоном головне не працевлаштуватись першим, а отримати гарну та безпечну роботу, повідомляє департамент соціального захисту Сумської ОДА.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: