Сморід у Сумах — все таки через птахофабрику

19.10.2019

Джерелом неприємного запаху в Сумах стало те, що на ТОВ «Авіс-Україна» розкрили бурти з пташиним послідом для вивезення органічних добрив на поля, але всі документи у порядку. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив держінспектор управління Держпродспоживслужби в Сумській області Євген Медолазов.

«З неприємним запахом, який кілька днів стояв над містом, ми розібралися. Комісійно фахівці нашого управління, а саме відділу з нагляду за дотриманням санітарного законодавства, фахівці Лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я здійснили відбір проб повітря в 6 точках міста та Косівщини (для приготування реактивів потрібно 2 дні). Встановили: джерелом неприємного запаху сірководню + аміаку стало те, що на ТОВ «Авіс-Україна» (пташники) розкрили бурти з пташиним послідом для вивезення органічних добрив на поля. Але все згідно з технологічною картою і вся документація в порядку», — написав він.

«Вони повинні знезаражувати протягом 2 місяців мінімум, вони тримали 6 місяців — все в порядку. Ну вибачте. Яйця ж купуєте. А послід, ну куди подіти? Він буде», — додав він.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
20.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 57 вибухів
20.04.2024 Жителя Кам’янки судитимуть за виготовлення зброї
20.04.2024 «Сумський заповідник у смартфоні» – у фіналі Національного конкурсу проєктів
20.04.2024 “Велику шкоду нанесло”: мешканці Орлівки розповіли про російську атаку КАБами
20.04.2024 На Глухівщині психоневрологічний інтернат отримав благодійний вантаж від доброчинців
20.04.2024 Тростянець отримає 180 млн грн на реконструкцію очисних споруд

Коментарі: