Житель Сумщини відкрив музей власної родини

19.10.2019

Конотопчанин Олександр Петрич облаштував у своїй садибі музей власної сім’ї. Раніше він не був відкритий для широкого загалу. Тепер господар оновив експозицію і запрошує на її відкриття.

Як розповів Олександр Петрич, відкриття заплановано на 20 жовтня 14:00. Музей знаходиться за адресою: 5 провулок Пушкіна, будинок 12 (район Загребелля, 4-й автобусний маршрут).

Він анонсував, що під час відкриття керівник літературної студії «Джерела», член Національної спілки письменників України Ірина Козлова прочитає невелику лекцію про давні традиції вишивки Конотопщини. Також у програмі — частування кулішем, коржиками та домашніми напоями за бабусиними рецептами. Ще можна буде випити кави — біля музею працюватиме ретро-кавабус «Баркас». У день відкриття на заході працюватиме таксі за мінімальним тарифом. Захід обслуговуватиме таксі за мінімальним тарифом.

Ідея збирати сімейні експонати в Олександра Петрича виникла після ремонту в будинку. Залишилися стіл, диван, лавки, скрині, віконні рами, які свого часу власноруч зробив дідусь. Позбутися їх не піднялася рука. Чоловік переконаний, що збереження родинних речей — не просто данина пам’яті рідним, а ще й вклад у майбутнє вивчення історії. Адже таких, як у нього, експонатів із кожним днем залишається все менше. Саме тому замість літньої кухні у чоловіка — стилізована українська хатина з продуманим до найменших деталей інтер’єром. А на подвір’ї — експозиція давніх знарядь праці та предметів побуту наших предків.

Експонати музею Олександр Петрич

Конотоп.City

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: