На Сумщині можуть закрити 6 районних лікарень

21.10.2019

Під час апаратної наради в облдержадміністрації директор обласного Департаменту фінансів Олена Батраченко повідомила, що на сьогодні прострочена заборгованість із виплати заробітної плати становить 15,8 млн грн, із них 14,1 млн грн припадає на галузь охорони здоров’я, повідомляє сайт ОДА.

«Не виплачена заробітна плата за серпень у Великописарівському, Недригайлівському, Путивльському, Середино-Будському та Ямпільському районах, – повідомила Олена Батраченко. – Постає питання щодо дій органів місцевої влади. Адже станом на 18 жовтня залишків коштів на рахунках місцевих бюджетів, зокрема, того ж Великописарівського району до 4 мільйонів гривень. Невже не можна спільно закрити питання виплати заробітної плати у Великописарівській ЦРЛ? Чому, маючи 2 мільйони на рахунку, керівництво смт Велика Писарівка не може виплатити зарплату лікарям, які надають послуги в основному їх жителям?»

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника обласного управління охорони здоров’я Надія Лисенко додала, що бездіяльність органів місцевого самоврядування призводить до того, що в шести районах існує реальна загроза закриття центральних районних лікарень. Адже виплачувати заробітну плату колективам цих закладів немає чим.

Підсумовуючи вищесказане, заступник голови ОДА Іван Боршош звернувся до голів райдержадміністрацій: «Не говоріть мені, що ви не можете впливати на міських, селищних та сільських голів, голів ОТГ. У вас є делеговані повноваження, які ви контролюєте, у тому числі з питань соціального захисту населення. І законодавство з вас вимагає, у першу чергу, забезпечити людям виплату заробітної плати. Тому, будь-ласка, спілкуйтесь із головами місцевих громад, консолідуйте кошти. Це ваша пряма робота – консолідувати і контролювати роботу в районі, вас для цього держава найняла».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
25.04.2024 Нардеп Михайло Ананченко відзначив роботу команди Президента Зеленського щодо виділення США довгоочікуваної допомоги Україні
25.04.2024 Після тривалої паузи запустився “Сумихімпром”
25.04.2024 Вночі та зранку росіяни обстріляли дві громади Сумщини
25.04.2024 На проспекті Лушпи немає напруги: як слідують тролейбуси
25.04.2024 Верховна Рада планує перейменувати 21 село та одне місто на Сумщині
25.04.2024 Без світла й нетверезий: у Сумах водія відсторонили від керування

Коментарі: