У Сумах водій погрожував вбити себе перед патрульними: «Якщо будете писати, то я вчиню самогубство»

23.10.2019

48-річний сп’янілий чоловік спочатку розповідав, що вчинить суїцид, якщо на нього складуть адмінматеріали, а потім потягнувся за рушницею, аби підтвердити свої слова ділом.

Під час патрулювання обласного центру, інспектори отримали орієнтування про водія автомобіля Toyota, який, ймовірно, перебуває в нетверезому стані. Вказаний транспортний засіб патрульні виявили та зупинили на вулиці Родини Линтварьових. Уже з перших хвилин спілкування вартові порядку насправді виявили в нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Навіть більше, 48-річний керманич ледве тримався на ногах.

Патрульні відразу ж запропонували чоловікові пройти огляд на стан сп’яніння. Громадянин почав переконувати не робити цього, а, зрозумівши, що справа йде до проходження огляду, і зовсім почав погрожувати вчинити суїцид.

«Ми розуміли, що керманич просто маніпулював та намагався уникнути відповідальності. Він повідомив, що зараз візьме з автомобіля документи, аби надати їх для перевірки. Однак сівши до авто, водій швиденько пересів на заднє пасажирське сидіння автомобіля, а потім різко потягнувся за мисливською рушницею. Нам вдалося вихопити в нього рушницю, а самого чоловіка затримати, застосувавши кайданки. Надалі на місце зупинки ми викликали слідчо-оперативну групу Сумського відділу поліції», — розповідає поліцейська 1-го взводу 2-ї роти Ксенія Лущик.

Також інспектори встановили, що протягом року керманич уже притягувався до адміністративної відповідальності за керування в стані алкогольного сп’яніння. Цього ж разу чоловік категорично відмовився проходити огляд, як на місці зупинки, так і в закладі охорони здоров’я.

Тож, патрульні склали на нього адміністративний матеріал за ч. 2 ст. 130 (відмова від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння особою, яка керує з явними ознаками сп’яніння, повторно протягом року) КУпАП.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: