У Глухові мами з колясками перекрили вхід до міськради

23.10.2019

23 жовтня, перед сесією, о 9 ранку біля будівлі Глухівського міськради стали збиратися жінки з колясками.

На ганку мерії з’явилися плакати: «Віддайте нашим дітям гроші», «Закони — не для всіх?» і т. ін. «Сьогодні ми влаштували мирну акцію, щоб депутати нас почули і виплатили, нарешті, допомогу багатодітним мамам з 1 квітня», — розповіла організатор заходу Аліса, яка разом з чоловіком виховує трьох дітей — 5, 3 років і 6 місяців. «Чекати більше не можна, 1 листопада невиплачені гроші повернуться назад у державну казну», — каже Олена, у якої 5 синів і дочок. «Ми з чоловіком обоє пройшли АТО, і наш третя дитина, 10-місячний синочок Андрійко, з’явився на війні», — розповідає 35-річна глухівчанка. «З липня ми вже добиваємося співвідношення ціни і якості, ходимо на сесії, — додає Ольга, у якої четверо дітей. — Спочатку нам обіцяли виплатити допомогу, коли приймуть бюджет, а коли його прийняли 27 вересня, виникла нова причина: потрібно внести правки в цей фінансовий документ. Але зробити це не можуть, тому що депутати не ходять на сесії».

В цілому ж під стінами мерії до 10 ранку, тобто до початку сесії, зібралося більше десятка багатодітних мам із немовлятами. До них вийшли представники влади: в. о. мера Олена Демишева і начальник управління соцзахисту населення Руслан Павленко, які заявили, що депутати блокують роботу сесії, не хочуть голосувати за внесення правок до бюджету, а в результаті найбільш вразливі категорії населення — члени багатодітних сімей та діти-сироти, залишилися без соцдопомоги. Першим не віддають гроші в сумі 1700 грн щомісяця, другим — не купують квартири. 4 сироти чекають обіцяного житла.

Коли до мерії почали підтягуватися депутати, мами перекрили колясками вхід до міськради, вимагаючи відповісти на їх запитання: «Чи проголосують вони сьогодні за гроші для багатодітних?». Потім усі матусі з дітьми піднялися в залу засідань. У підсумку «багатодітне» питання вирішилося позитивно. У найближчому майбутньому глухівчанки нарешті отримають свої законні гроші. За 7 місяців кожній із них уже набігла кругленька сума.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: